Alışverişte Su Ayak İzi e-Twinning Projesi

Alışverişte Su Ayak İzi e-Twinning Projesi

                Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz Amgen vakfının finanse ettiği Eğitim Geliştirme Merkezinin (Education Development center, EDC) teknik desteği ve Kalkınma Atölyesi ile birlikte Orta Doğu Teknik Üniversite (ODTÜ)'nin koordinasyonuyla yürütülen Amgen Biotech Experience(ABE) projesi uygulamalarına katılmıştır. Aynı zamanda bir eTwinning projesi(Biyoteknoloji Deneyim Paylaşımı) olarak yürütülen çalışmamızda öğrencilerin biyoteknolojiye yönelik farkındalıklarını artırmayı ve temel bilgi düzeyini geliştirmeyi hedefleyen uygulamalar yapılmaktadır. Bu kapsamında DNA izolasyonu, mikropipet kullanımı ve elektroforez deneyleri yapılmaktadır.

09.05.2022 573

             Proje, Şehit Zafer Çalışkan Anadolu Lisesi öğrencilerinin de katılımı ile ortak oturumlar gerçekleştirilerek devam etmektedir. Okulumuz öğretmenlerinden kurucu ortak olarak Biyoloji öğretmenimiz Ayşegül TANRIVERDİ, AMP 10 Uçak ve ATP 10 Uçak B sınıflarından 8 öğrencimiz ile katılım sağlamaktadır. e-Twinning Proje çalışmaları Mart 2022 tarihinde başlamış olup, Mayıs 2022' de kalite etiketi başvurusu yaparak tamamlanacaktır.

           Alışverişte Su Ayak İzi e-Twinning Projesi

          Okulumuz "Alışverişte Su Ayak İzi" isimli e-Twinning Projesinin kurucu ortağı oldu. Proje, okulumuz Biyoloji Öğretmeni Ayşegül Tanrıverdi'nin önderliğinde yürütülmektedir. Proje ortaklarımız Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi ve Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileridir.

         Günümüzün hızlı moda ve hızlı tüketim alışkanlıkları dünyadaki kaynakların gereksiz kullanımına yol açmaktadır. Bu projede "Su ayak izi" kavramı ve bunun alışveriş ile ilişkisi üzerinden, dünyadaki kullanılabilir su miktarı ve su tasarrufu konularında farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir. Bu konuda çeşitli etkinlikler gerçekleştiren proje ekibi, final ürünü olarak bir e-Kitap oluşturmuştur.

09-05-2022