MATH IS OUR LIFE E-TWINING PROJEMİZ

MATH IS OUR LIFE E-TWINING PROJEMİZ

12.01.2021 1782

 

12-01-2021

 

Okulumuz ATP 11 U sınıfından 7 öğrenci ile İngilizce öğretmenimiz S. N. AKGÜN' ün, 10 tane Türk ve 9 tane yabancı ortak ile birlikte yürüttüğü "MATH IS OUR LIFE" isimli eTwinning projesi başarılı bir şekilde devam ediyor. Projede; matematiğin doğuşu, tarihsel gelişimi, sanatta ve müzikte matematik, doğada matematik konulu araştırmalar yapılıyor.

 Öğrencilerin web 2.0 araçları ile dijital becerilerine katkı sağlanırken, matematiğin sadece sayılar ve işlemlerden ibaret olmadığı, hayatın her köşesinde bulunduğu gösterilmekte,  öğrencilerimizin dil ve iletişim becerilerinin de geliştirilmesi sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışma örnekleri,

Çalışma linki

https://view.genial.ly/5f9afcc099153e0d7b537c00/learning-experience-challenges-historical-development-of-mathematics

https://www.youtube.com/watch?v=VvMJcBKNkdA&feature=youtu.be

 

 Okulumuz İngilizce öğretmeni Selen NARİN AKGÜN' ün, 10 tane Türk ve 9 tane yabancı ortak ile birlikte yürüttüğü "MATH IS OUR LIFE" isimli eTwinning projesi ekim ayı itibariyle çalışmalarına başladı. Okulumuz 11. sınıflarından 7 öğrencinin katıldığı projemizde; matematiğin doğuşu ve tarihsel gelişimi, sanatta ve müzikte matematik, doğada matematik konulu araştırmalar yapılacak. Araştırmalar sonucu, öğrencilerin dijital becerilerine katkı sağlamak amacıyla, öğrendiklerini web 2.0 araçları ile ifade etmeleri istenecek. Matematiğin sadece sayılar ve işlemlerden ibaret olmadığı, hayatın her köşesinde bulunduğu gösterilmeye çalışılırken, öğrencilerimizin dil ve iletişim becerilerinin de geliştirilmesi sağlanacaktır.