TARİHÇEMİZ

07.12.2012 23054

05-03-2019

Okulumuz her türlü konaklama ve eğitim tesislerinin donatım malzemelerini dünya standartlarında üretmek amacıyla Marangoz Sanat enstitüsü olarak 1962 yılında faaliyete geçmiştir. Eğitim öğretim hizmetlerinin ve üretimin gerçek iş piyasası şartlarında yapılmasını sağlamak maksadı ile de üretim atölyelerine kalifiye işçiler alınmıştır. Böylece tam bir örgün meslek eğitimi yapılması sağlanmış ve Türkiye de ilk defa fabrikasyon anlamda mobilya üretiminin öncülüğü yapılmıştır.

Bugüne kadar dünya standartlarına uygun ürettiğimiz mobilyalar ile birçok önemli kuruluşun donatımı yapılmıştır.

Yapılan imalat çalışmalarında metal malzemelerin kullanılması ve metal mobilyaların gelişme göstermesi üzerine 1970 yılında Metal atölyesi faaliyete geçirilmiş ve okulumuzun ismi; Ağaç ve Metal İşleri Sanat Enstitüsü olmuştur.

Bunun sonucunda eğitim ve öğretim özellikle de üretim bir misli artırılmış, spor tesisleri ve sahalarının donatım malzemeleri imalatı gerçekleştirilmiştir. Aynı yıl Tesviye bölümü de açılarak Meslek liselerinin eğitim öğretim ihtiyacı olan makinaların üretimine başlanmıştır. Okulumuz Makine üretimi alanında da büyük başarı sağlanmış ve her yıl 200 civarında makine üreterek çeşitli okullara sevk etmiştir. Üretim imkanlarının genişlemesi yanında öğrenci kontenjanları da artırılmıştır.

Okulumuzun adı, 1965-1976 öğretim yılında Ağaç İşleri Olgunlaşama Enstitüsü, 1975-1976 öğretim yılında da Erkek Sanat Yüksek Öğretmen Okulu olarak değiştirilmiş ve faaliyet göstermiştir. 1982 yılında YÖK kararı ile faaliyet alanı Teknik Eğitim Fakültesine devredilmiştir. Teknik Eğitim Fakültesi bünyesindeki Motor Meslek Lisesi okulumuz bünyesine alınarak okulumuzun yeni adı Bahçelievler Endüstri Meslek Lisesi olmuştur.

Bu yıldan itibaren okulumuzda, sıralı ile 1982-1983 öğretim yılında Elektrik ve Madeni Kalıpçılık; 1987-1988 yılında Bilgisayar Teknik ve Motor Teknik Lisesi; 1989-1990 öğretim yılında İngilizce eğitim ve öğretim yapan Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümü açıldı ve okulumuzun adı Gazi Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi adını aldı. 1993 -1994 öğretim yılında döşeme bölümü, 1994-1995 öğretim yılında Teknik Lise Elektrik Bölümü, 1995-1996 öğretim yılında Teknik Lise Makine Bölümü öğretime açılmıştır.

2008-2009 eğitim öğretim yılında Anadolu Meslek Lisemiz bünyesinde ile Raylı Sistemler Teknolojisi alanı açılmıştır. 2009-2010 eğitim öğretim yılında Plastik Teknolojisi Alanı açılması ile Ankara'da tek Türkiye'mizde ise sayılı okullar arasında yerini almıştır.2005-2006 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayan modüler eğitim okulumuzda da uygulanmaya başlanmıştır. Bu kapsamda bölümlerimiz yeni adlarla alan ve dallara ayrılmıştır. Bu alanlar: Bilişim Teknolojisi Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı, Makine Teknolojisi Alanı, Ahşap Teknolojisi Alanı, Metal Teknolojisi Alanıdır.

2011-2012 eğitim öğretim yılında Okulumuzda Uçak Bakım Alanı, Ülkemizde Uçak Bakım Alanında eğitim veren yedi okuldan biri olarak eğitime başlamıştır. Okulumuz eğitim öğretime teknolojik gelişmeleri de takip ederek devam etmekte ve sanayinin ihtiyacı olan nitelikli elemanlar yetiştirmektedir.

26 Şubat 2019 tarihinde MEB, TOBB ve TOBB ETÜ arasında imzalanan mesleki eğitim işbirliği protokolü kapsamında okulumuz protokol kapsamına alınan okullar arasında yer almaktadır.