MAKİNE TEKNOLOJİSİ

MAKİNE TEKNOLOJİSİ

  

16.12.2016 18503

           Makine Teknolojisi alanı; klasik ve bilgisayar kontrollü üretim tezgâhlarında makine imalatı işlemlerini yapma, kalıplama teknikleri, sac metal kalıpları, hacim kalıpları ve iş kalıpları imalatı yapma, iki ve üç boyutlu makine ve mekanizmaları çizimlerini yapma, makinelerin temel bakım ve onarımını yapma, mermer kesme ve işleme tezgâhlarında imalat işlemlerini yapma, endüstriyel döküm ve kalıplama tekniğine uygun üretime yönelik modelleme ve prototiplerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

10-06-2020

     Bu mesleklerdeki kişiler fabrikalarda, kendi atölyelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Bulundukları işletmelerde çalışanlarla iş birliği ve uyum içerisinde üretim yaparlar. Tasarım bürolarında bilgisayar ortamında, imal edilecek makina ekipmanını iki ve üç boyutlu olarak tasarlarlar. Tasarlanan makina veya sınai tesis ekipmanlarını imalat atölyelerinde CNC tezgâhlarında imal ederler. 

 Makine imalatı yapan firmalar ileri teknoloji kullanıyor ve yüksek katma değer üretiyorlar.

    Okulumuz Makine Teknolojileri Alanında, tasarım ve imalat teknikleri, takım tezgahları, ölçme kontrol, kalite kontrol, malzeme bilgisi, makina bilgisi, prototip geliştirme, AR-GE Proje geliştirme, CNC programlama konularında, klasik ve modern imalat yöntemleri, uygulama ağırlıklı öğretim yapılmaktadır.

     Mezun olduktan sonra fabrikalarda göreve başladıklarında her türlü tezgâhlarda operatör olarak üretim yapabilecek, kısa sürede sorumluluk alabileceklerdir. 

   Bilgisayarlı Makina İmalatı (CNC) Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, makina teknolojisi ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.  Bu mesleklerdeki elemanlar fabrikalarda, kendi atölyelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler.

     Bulundukları işletmelerde çalışanlarla iş birliği ve uyum içerisinde üretim yaparlar. Tasarım bürolarında bilgisayar ortamında, imal edilecek makina ekipmanını iki ve üç boyutlu olarak tasarlarlar. Tasarlanan makina veya sınai tesis ekipmanlarını imalat atölyelerinde CNC tezgâhlarında imal ederler. 

 

10-06-202010-06-202010-06-202010-06-202010-06-202010-06-2020