MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIMI

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanı; İş yeri, Konut, Hastane gibi çeşitli iç mekânların projelendirilmesi; bu projelere bağlı kalarak tefrişatlarının yapılması, mekanın tadilat gereksinimlerinin belirlenmesi, donatılarının tasarlanıp üretilmesini ve yerleşimlerinin planlanmasına ait eğitim ve öğretimin verildiği alandır.

Mobilya ve İç mekan tasarımı alanında iç mekan tasarımının yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan Teknik Resim, Autocad, Adeko gibi bilgisayar destekli çizim programları ve yüzey işlemlerinin yapıldığı makinelere ait ArtCam, Alfacam gibi makineleri kontrol etmek için temel programların kullanımı öğretilmektedir.

Okulumuzda Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanı Anadolu Meslek Programında Mobilya Üretim Teknolojisi olarak tek dalda eğitim vermektedir.

• Alanın Altında Yer Alan Dallar

Mobilya Üretim Teknolojisi

16.12.2016 14299

Ahşap işlevsel değerleri ile mekânların (estetik değeriyle de yaşadığımız ve çalıştığımız mekânların) kullanışlı, sıcak, sevimli ve renkli bir ortam hâline gelmesini sağlar. Bu alan, sanatı ve tekniği birleştirerek ürünü ortaya çıkarır. Söz konusu ürünler ortaya çıkarılırken ahşap ve ahşap ürünlerinin yanı sıra boya, vernik, cam, plastik, çelik ve metal gibi gereçler de kullanılmaktadır. Türkiye'de bu sektör hızla gelişmekte ve büyümektedir. Ülkemizde küçük ve orta ölçekli işletmeler giderek şirketleşmekte ve bu alanda ciddi miktarda elemana ihtiyaç duyulmaktadır.

MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALAN BROŞÜRÜ

9. sınıftan itibaren öğrencilerimize bilgisayar destekli çizim derslerinde tasarım programı olarak; AUTOCAD, ADEKO gibi programların eğitimi verilmektedir. 10. Sınıftan itibaren ise Bilgisayar destekli üretim kapsamında; ARTCAM, ALFACAM, OPTİCUT, RDWORKS üretim programları eğitimi verilmektedir.

10-01-202410-01-2024

Alanımızda bilgisayar destekli üretim(CAM) derslerinin verildiği bit teknoloji laboratuvarı ve bu laboratuvarlarda öğrencilerimizin eğitimlerini almış oldukları LazerCNC ve CNC Router bulunmaktadır. Öğrencilerimiz 12. Sınıf bitmeden bu makinelerin operatör düzeyinde eğitimlerini almaktadırlar.

10-01-202410-01-202410-01-2024

Alanımızda aktif olarak çalışan bir döner sermaye işletmesi bulunmaktadır. Döner sermaye atölyemizde seri üretime uygun bilgisayar kontrollü ebatlama, seri kanal açma ve bantlama, seri çoklu delik makineleri bulunmaktadır. Bu makineler kullanılarak günde 75 plaka kesme ve işleme kapasitesine sahibiz. Atölyemiz döner sermaye işletmesinde öğretmenlerimizin rehberliğinde 10-11. Sınıf öğrencilerimiz çalışmakta ve kendi ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda ücret almaktadır.

Ankara ve Ankara dışında çeşitli okulların pansiyon, restoran, kütüphane, sınıf, öğretmenler odası, yemekhane, makam odası, e-sınav merkezi gibi alanlarının komple tefrişatlarını tasarlayıp, üretip, montajlarını yapmaktayız.

10-01-202410-01-202410-01-2024

Özel sektöre plaka başı ücret ile fason kesim, bentlama, demonte mobilya montaj deliklerini yapmaktayız.

10-01-202410-01-202410-01-202410-01-202410-01-202410-01-202410-01-202410-01-202410-01-202410-01-2024

Okulumuzun Okul-Sanayi işbirliği kapsamında sektörünün öncü firmalarından olan NURUs ile protokolü bulunmaktadır. Protokol kapsamında kız öğrencilerimize kadın istihdamına destek olmak amacı ile karşılıksız; erkek öğrencilerimize ise her kademeden başarılı ilk 5 öğrenciye karşılıksız eğitim destek bursu vermektedir. 2023-2024 eğitim öğretim yılında 7 kız, 20 erkek öğrencimiz 04-01-2024bursu almaktadır.

Yine aynı protokol kapsamında tüm öğrencilerimize okulumuz ve nurus logolu t-shirt, sweatshirt, polar hırka, iş pantolonu ve iş ayakkabısı desteği sunmakla birlikte her eğitim öğretim dönemi ve önemli günlerde öğrencilerimiz unutmayarak güzel hediyeler ile onların gönüllerinde taht kurmuştur. Aynı zamanda eğitim amaçlı kullanılmak üzere okulumuza 5 eksen CNC makinesi hibe etmiştir.

10-01-202410-01-202410-01-2024

Her yıl 12. Sınıf öğrencilerimizin %70 ini bünyesine staja almakta ve staj sonunda başarılı ve gönüllü öğrencilerimizi istihdam etmektedir.

10-01-202410-01-202410-01-2024

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, mobilya ve iç mekân tasarımı ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler. Bu mesleklerdeki elemanlar mobilya fabrikalarında, kendi atölyelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Bulundukları işletmelerde çalışanlarla iş birliği ve uyum içerisinde üretim yaparlar. Hareketli ve sabit mobilyaları tasarlayarak imal eder, iç ve dış mekânların dekorasyonunu yaparlar. Ağacın kokusunu, rengini, desenini ve sıcaklığını hissederler. Çalışma ortamında iş güvenliği kurallarına uygun davranmalıdırlar.