METAL TEKNOLOJİLERİ ALANI

METAL TEKNOLOJİLERİ ALANI

Metal teknolojisi alanı, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşullan nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özelliğinden dolayı ülkeler Metal Teknolojisi alanının geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar .

 

16.12.2016 11305

        Metal Teknolojisi; metal ve metal alaşımlarının sıcak ve soğuk olarak şekillendirildiği, çeşitli metallere ısıl işlemlerin uygulandığı, metallere değişik konumlarda kaynak, perçin ve cıvata ile birleştirmelerin yapıldığı, metal mobilya ve doğrama, metal süsleme ve çelik konstrüksiyon işlerinin yapıldığı bir alandır. Binaların pencere ve kapıları, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinelerinin metal kısımları, mutfak eşyaları, otomotiv ve uçak sanayi, demir-çelik endüstrisi, demiryolu ve köprü yapımı, eğlence araçları vb. işler metal teknolojisinin çalışma ve uygulama alanlarındandır. Bu alanda yapılan işlerin gelecekte de insanlar tarafından sıklıkla kullanacağı düşünülürse, mesleğin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Buradan anlaşıldığı gibi metal aksamının olmadığı yer yoktur. Her türlü alana girmiştir. Diğer meslekler dâhil metal aksamı olmadan üretim yapmaları düşünülemez. Bundan dolayı metal sektöründe kaynakçı ve doğramacı iş alanlarında aranmaktadır.

Okulumuzda bulunan alana bağlı dallar şunlardır;
•Kaynakçılık
•Metal Doğrama

Alanımızda SOLİDWORKS, AUTOCAD, FUSİON360 ÇİZİM PROGRAMLARI İLE EĞİTİM ALIRSINIZ.

        Meslek elemanlarının çalışma alanları genelde küçük ve orta ölçekli işletmelerdir. Kamu ve özel kuruluşlara ait atölye ve fabrikalarda iş bulma imkânlarına sahiptirler. Ülkemizde küçük ve orta ölçekli işletmeler giderek şirketleşmekte ve bu alanda ciddi miktarda elemana ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca bu elemanlardan özellikle kaynakçı ve metal doğramacı, çok sayıda makineye ve büyük sermayeye ihtiyaç duymadan küçük bir yerleşim yerinde bile kendi işletmelerini kurabilirler. Atölyelerimizde okul donatım eşyalarını üreterek, öğrencilerimiz döner sermaye işlerinden para kazanmakta aynı zamanda iş yapma becerileri gelişmekte ve ailesine, kendisine ekonomik katkı sağlamaktadır. Yapılan teknik gezilerle iş hayatını ve yeni üretimin teknolojilerini görmektedir. Günümüzde Metal ve aksamının olmadığı alan düşünülemez ve en eski ana meslek dalı olan Metal Teknolojisi alanında kendilerini iyi yetiştiren öğrenciler her zaman işini bulur ve yerleşir. Metal teknolojisi alanından mezun olan öğrencilerden yükseköğretime geçiş sınavını başaranlar 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarına ve 4 yıllık lisans programlarına devam edebilirler.

 ALANIMIZDAN GÖRÜNTÜLER

 04-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-2024

ALANIMIZDAN DÖNERSERMAYE- ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARINDAN İŞLEMLERİNDEN GÖRÜNTÜLERİ

04-01-202404-01-2024